Over Lyppens Juwelier

Het begon met prachtige stoffen en zeven gouden ringen uitgestald op sinaasappelkistjes. In 1959 openden de familie Lyppens hun winkel in een zeventiende-eeuws pand aan de Langebrugsteeg. Woonruimte werd winkelruimte en atelier. Inmiddels is de derde generatie toegetreden tot het familiebedrijf en is de winkel uitgegroeid tot een instituut waar ambacht, kennis en expertise centraal staan.

Stadsarchief Amsterdam / Schaap, C.P.

Lyppens juwelier staat voor ambacht, kennis en expertise. De collectie bestaat uit nieuwe, vintage, antieke en handgemaakte sieraden. Met de kennis die van generatie op generatie is overgedragen, is de collectie zorgvuldig opgebouwd en voorzien van de meest unieke sieraden. 

Gelegen in een karakteristiek 17e eeuws pand in hartje Amsterdam is de winkel een bijzondere plek waar veel families, van grootouders tot kleinkinderen, de traditie hebben om bijzondere herinneringen te vereeuwigen door het aanschaffen van een sieraad. Van een zilveren bedeltje tot een verlovingsring met diamant, voor elke gelegenheid vindt u bij Lyppens een passend sieraad. 

Service en gastvrijheid staan hoog in het vaandel. De beleving van een bezoek aan de winkel is vaak net zo speciaal als het sieraad zelf.

Stadsarchief Amsterdam / Schaap, C.P.

Uniek is het atelier dat zich boven de winkel bevindt waar alle juwelen tot leven komen. Er werken diverse specialisten als diamantzetters, restaurateurs, meester goud / zilversmeden en 3D ontwerpers  met kennis en expertise die amper meer te vinden zijn. Het atelier team excelleert in het herstellen, aanpassen, personaliseren, ontwerpen en vervaardigen van juwelen.

Wat Lyppens juwelier zo bijzonder maakt is de grote gevarieerde collectie sieraden. U vindt hier sieraden uit verschillende stijlperiodes van de 19e eeuw, Belle Époque, Art Nouveau, Art Deco, 50’s, 60's, 70’s tot vintage en nieuwe sieraden. 

De familie Lyppens komt oorspronkelijk uit Terneuzen, Zeeuws-Vlaanderen. Overgrootvader Lyppens is er een gerenommeerde accountant. Van zijn vijf zonen wilde Herman Lyppens met zijn handen werken. Hij vertrok naar Schoonhoven en volgde daar de juweliersopleiding. Begin jaren vijftig arriveert Herman in Amsterdam. Werk vindt hij bij Wijers, een grote stoffenhandelaar. Na jarenlange ervaring te hebben opgedaan, opende Herman en zijn vrouw Marjan in 1959 hun eigen zaak op de Langebrugsteeg. Waar het begon met de verkoop van stoffen en sieraden is later vanuit liefde en passie de focus volledig uitgegaan naar sieraden.

Drie generaties Lyppens

1959

In 1959 opende Herman Lyppens en zijn vrouw Marjan hun eigen zaak op de Langebrugsteeg. In een 17e eeuws pand begonnen zij een winkel met stoffen en zeven ringen uitgestalt op omgekeerde sinaasappelkistjes van de groenteboer die daarvoor in het pand zat.