Het atelier

Lyppens juwelier beschikt ruim zestig jaar over een groot eigen atelier boven de winkel. Het atelier is het hart van het bedrijf waar diamantzetters, restaurateurs, meester goud/zilversmeden en 3D ontwerpers dagelijks gepassioneerd bezig zijn met hun vak. Er werken specialisten met kennis en expertise die amper meer te vinden zijn. Zoals het zetten van een roosdiamant, een ambacht dat dateert uit de 19e eeuw. Op het gebied van restaureren is Lyppens dan ook gespecialiseerd. 

De diamantzetters zijn niet meer weg te denken van het atelier, Lyppens juwelier heeft een enorme collectie gecertificeerde diamanten op voorraad in diverse soorten slijpsels. Op deze manier is het mogelijk een montuur uit te zoeken en de steen direct te zetten zodat uw verlovingsring dezelfde dag nog klaar is.

Reparaties

Door de jarenlange en ruime ervaring is het atelier gespecialiseerd in het repareren van alle soorten sieraden en tafelzilver vervaardigd in edelmetaal. Kleine reparaties zoals een gebroken collier, een ring op maat maken of meer complexere reparaties zoals het restaureren van een antiek stuk behoren tot de mogelijkheden. Lyppens communiceert vooraf duidelijk met u wat de mogelijkheden en kosten zijn van een reparatie.

3D ontwerpen

Het atelier ondersteunt u met het ontwerpen van uw eigen sieraad. Aan de hand van beschrijvingen, een ontwerp of een afbeelding kan er samen met u een eerste opzet gemaakt worden. Op basis hiervan wordt er een prijsopgave berekend. Bij akkoord wordt uw ontwerp omgezet in een 3D tekening en wanneer deze is goedgekeurd kan het atelier beginnen met het vervaardigen van uw sieraad.

Diensten

Handgravure

Om uw sieraden en tafelzilver nog persoonlijker te maken biedt Lyppens u de mogelijkheid deze te laten graveren. Dit kan een datum, een naam of een persoonlijke tekst zijn.

Een handgravure is een waar ambacht, met een diamantsteker en een vaste hand wordt de gravure met de hand gestoken door de graveur in een hiervoor speciaal ingericht atelier. Dit zorgt ervoor dat de gravure dieper in het materiaal komt te liggen, wat een prachtige ambachtelijke uitstraling geeft. 

Het verkoopteam kan u aan de hand van een voorbeeldplaatje het verschil goed laten zien. Voorbeelden van de verschillende lettertypes zijn in de winkel te bezichtigen. De kosten bedragen: €15,- opzet en vervolgens €5,- per kleine letter of cijfer en €10,- voor een hoofdletter. Een handgravure duurt gemiddeld twee weken.